Pes 2013

Pes 2013Platforme: PC, PS3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, iPhone, iPad
Žanr: Sportske, simulacije fudbala
Serijal: Pro Evolution Soccer
Razvojni tim: PES Productions
Izdavač: KONAMI
Cena: 3,499 din. za PC i 6,499 din za PS3 i Xbox 360

Šta je PES 2013?

Pes 2013 je fudbalska igrica i svojevrsni konkurent FIFA fudbalu između kojih se vodi večita bitka. Iako drastično zaostaje za Fifom u smislu realnosti Timova i stadiona, sa kvalitetom igre je daleko prestigao Fifu, što samu igru čini neizvesnijom i uzbudljivijom. Stari engine koji je unapredjen pod nazivom FullControl, daje igračima potpunu kontrolu igre. Novost u odnosu na ranije verzje je da se i pasovi u igri moraju usmeriti i podesiti jačina.

Realni igrači realna imena, kako?

Problem licenciranja Konami odavno rešava svojim delimično otvorenim kodom, pa tako imate razne zakrpe za ovu igru u kojima su ubačeni svi igrači, stadioni lige. Popularni dodaci pod nazivom PES Patch mogu se besplatno skidati i ima ih na desetine. Svakako izdvajaju se dva najbolja QPES i Pesedit. Predonst QPES-a je što su ocene igrača posebne, urađene od strane PSD tima, ima jednostavno preuzimanje i krajnje jednostavnu instalaciju.

Sistemski zahtevi

Minimalna konfiguracija:

  • Operativni sistem: Windows XP SP3, Vista SP2, 7
  • Procesor: Intel Pentium IV procesor 2.4 GHz ili ekvivalent
  • RAM memorija: 1GB
  • Grafička kartica: NVIDIA GeForce 6600 ili ATI Radeon x1300 (Pixel / Vertex Shader 3.0 , 128MB VRAM-a i podrška za DirectX 9.0c)

Preporučena konfiguracija

  • Operativni sistem: Windows XP SP3, Vista SP2, 7
  • Procesor: Intel Core2 Duo 2.0 GHz ili ekvivalent
  • RAM memorija: 2GB
  • Grafička kartica: NVIDIA GeForce 7900, ATI Radeon HD2600 ili jača (Pixel / Vertex Shader 3.0 , 512MB VRAM-a i podrška za DirectX 9.0c)

Pro Evolution Soccer 2013 Patch - QPES

Šifre, čitovi, varanje

Zanimlijvost je da PES 2013 nema mogućnost varanja. Imate mogućnost da izaberete jačinu igranja, pa samim tim nemate potrebu za varanjem. Ukoliko igrate 1-1 to već igru ne bi činilo pravednom. Jedina mogućnost jeste da kada igrate Master Ligu uz pomoć nekih alata dodate sebi veću količinu novca.

Igranje na mreži

Pes 2013 ima mogućnost igranja na mreži tzv.  Online igranje, ta opcija je dostupna isključivo igračima koji imaju orignalnu instalaciju, odnosno onima koju su kupili ovu igricu.

Steam

Od 19. marta 2013 godine ovu igricu je moguće kupiti i putem steam-a. To je digitalna platforma kompanije Valve. Sada možete mnogo lakše da stignete do svoje kopije PES-a.  Pošto je Steam prešao potpuno na linux sistem, Ubuntu i ostali korisnici mogu očekivati da će i mnogi proizvođači igrica krenuti tim stopama. Ostaje nada da će verzija 2014 biti dostupna za Linux. Trenutno može da se igra pomoću Crossover-a